AAA Batterij

Een AAA-batterij ook wel een AAA of Triple-A Batterij genoemd is een standaard formaat van de droge cel batterijen die vaak in Draagbaren Elektrische apparaten die weinig energie nodig hebben gebruikt.

Een koolstof – zink batterij in deze grootte wordt door de IEC (International Electrotechnical Commission) aangeduid als “R03” Bij de ANSI (American National Standards Institute) wordt dit gezien als grootte “24”.

Bij de oude JIS (Japanese Industrial Standards) standaard wordt dit gezien als groote “UM 4”, bij andere Fabrikanten en Nationale Comissie kan de groote anders genoemd worden, dat ligt aan chemie van de cel van de Batterij.

Een AAA-batterij is een enkele cel Batterij een meet ongeveer 44.5 mm in de Lengte en 10.5 mm in de breedte. De lengte is met inclusief de positieve terminal knop die bovenaan op de Batterij is vaak met een plus teken verzien, heeft minimale hoogte van 0.8 mm en 3.8 mm in de breedte.

De plaats negatieve terminal knop heeft een breedte van ongeveer 4.3 mm. Een AAA-Alkalinebatterij weegt ongeveer 11.5 gram per batterij. Een AAA-Lithium batterij weegt ongeveer 7.6 gram en een herlaadbaare AAA-Nikkel-metaalhydrid weegt ongeveer van 14 tot 15 gram per Batterij.

AAA-batterijen worden vaak gebruikt voor kleine electronische apparaten zoals tv-afstandsbediening, MP3-spelers, Digitale camera’s, oude spelcomputers zoals de Gameboy Color en Gameboy Advance.

Apparaten die dezelfde spanning nodig hebben, maar hebben vaak een hoger stroomverbruik nodig, ze zijn vaak bedoeld om grotere batterijen zoals het type AA batterij te gebruiken.

AAA-batterijen hebben vaak de drie keer de capaciteit van een AAA-batterij. Door de steeds hogere effici´┐Żntie en verkleining van de Moderne apparaten, kunnen steeds meer apparaten die vroeger een AA-batterijen nodig hadden, worden vervangen door modellen die AAA-batterijen nodig hebben.

In 2007 in de Verenigde Staten waren 24% van alle AAA-Batterijen, Alkalinebatterijen. In 2011 in Japan waren 28% van Alkalinebatterijen die verkocht werden waren AAA-Batterijen.