Glasvezel

Diegenen die mij volgen weten het natuurlijk al, maar ik wilde alle anderen ook eventjes op de hoogte brengen van het goede nieuws. Ik ben inmiddels inderdaad naar een wat grote dorp verhuisd, en wat denken jullie? Binnen twee dagen was mijn nieuwe woning voorzien van heel erg snel glasvezel, met snelheden tot wel 200 Mbps- Zeg maar rustig vroem vroem.

Eindelijk kan ik nu normaal naar de series op Netflix kijken, zonder dat dat irritante ronddraiiende cirkeltje op mijn scherm verschijnt, en zonder dat mijn windows 10 PC vastloopt.

En ik moet heel eerlijk bekennen, dat had ik al veel eerder moeten doen. Wonen op het platteland, maar hierzo in Wieringerwerf is het leven minstens net zo mooi.

Ik heb meteen een groter alles in 1 pakket genomen, en kan, om maar eventjes een vorobeeld te noemen, nu ook wekenlijks de wedstrijden van Ajax live op de televisie zien.

Daar was ik overigens mooit op tijd mee, ik bel, en ze verlagen de abonnementsprijzen.

Ik betaal nu ongeveer 60 euro per maand, inclusief aan abonnement op Fox Sport. Ideaal dus. En ik woon ook nog dichter bij mijn werk, en ben dus veel minder tijd kwijt met reizen.

Ik moest er natuurlijk ook wel wat dingetjes voor laten, maar al met al is de “grote” stad, want dit dorp is toch wel een stuk groter, heeft eigenlijk alleen maar goede dingen voor me gedaan.

Vanavond ga ik eerst eens kijken welke leuke muziek er te vinden is of Youtube, en daarna ga ik denk ik maar eens een filmpje huren. Zonder dat ik overigens daarvoor naar buiten hoef.

Dat doe ik dank zij dat uitgebreide alles in 1 pakket lekker thuis op de bank.

Dit dorp is wel groter, maar een bioscoop is ook hier niet. Dat is nog wel drie kwartier rijden. Maar gelukkig hoeft dat ook niet. Ik kies een film op de TV, klik een paar keer, en voor die paar euro kan ik de allernieuwste films zien. Zelfs de bioscoop is duurder.