Energie

Waarom energie vergelijken?

Het levert verschillende voordelen op wanneer u groene stroom aanbieders met elkaar vergelijkt. De belangrijkste reden waarom de meeste mensen vergelijken, is dat er veel geld mee kan worden bespaard. Ook wordt er een onafhankelijk overzicht gegeven van de verschillende energieleveranciers.

waarom groene stroom

De voordelen van gas en stroom vergelijken op een rij:

– Goed voor het milieu
– Geld besparend
– Onafhankelijk advies
– Bekijk/vergelijk groenwaarde

Goed voor het milieu

Doordat u voor groene stroom kiest, helpt u het milieu. De duurzame bronnen waar de stroom vandaan komt, stoten geen Co2 uit tijdens de opwekking ervan. Ook zijn dit bronnen die niet opraken. De verschillende stoffen die slecht voor het milieu zijn en die minder of helemaal niet in de natuur terecht komen bij groene stroom opwekking zijn:
• koolstofdioxide (CO 2)
• stikstofoxiden (NOx)
• zwaveldioxide (SO2)

Geld besparend

Door de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken, kunt u veel geld besparen en de energieleverancier vinden die het beste bij u past. Ondanks dat de stroom overal zelfde is, kunnen de prijzen erg verschillen.

Onafhankelijk advies

Door de verschillende groene stroomaanbieders te vergelijken, krijgt u een onafhankelijk advies.

Bekijk/vergelijk de groenwaarde

Wanneer u verschillende aanbieders van groene stroom vergelijkt, kunt u zien hoe groen deze stroom. Dit komt omdat de ene manier van groene stroom opwekken nog duurzamer is dan de andere. Met deze groenwaarde kunt u vergelijken welke prijs/duurzaamheid verhouding het beste bij u past.
Doordat de verschillende groene stroomaanbieders groene stroom kunnen aanbieden uit verschillende duurzame bronnen, kunt u ook hierop uw keuze baseren. U kunt bijvoorbeeld bij de ene aanbieder voor energie afkomstig van alleen de wind kiezen en bij de andere energie afkomstig van alleen de zon. In een stroometiket zijn alle energieleveranciers verplicht om te laten zien waar de stroom precies vandaan komt.