Naast koffiebroodjes, wil ik ook worstenbroodjes maken en meenemen naar onze Disneyland trip met de kerst.
Normaal halen wij kant en klare worstenbroodjes bij de Albert Heijn, maar deze zijn behoorlijk droog. Dat moet dus beter kunnen
Voor een eerste poging zijn de worstenbroodjes behoorlijk goed gelukt, de kinderen waren er dol op!
Ingrediënten brood:
- 650 gram bloem
- 4,5 dl melk
- 14 gram zout
- 80 gram boter
- 22 gram suiker
- 2 zakjes gist
- 300 gram varkensgehakt (hoh)
- 900 gram mager rundergehakt
- 2 zakjes gehaktkruiden (met paneermeel)
- 1 ei
Bereidingswijze:
Doe de bloem, gist, zout, boter, suiker en melk samen in een beslagkom.
Meng tot een soepel deeg.
Laat het deeg 30 tot 60 minuten rijzen op een warme plek.
Maak ondertussen het gehaktmengsel, door alle gehakt, het ei en de kruiden goed door elkaar te mengen. Eventueel een scheutje water toevoegen.
Maak kleine bolletjes van het deeg (circa 40 gram per bolletje).
Laat de bolletjes 30 minuten rijzen op een warme plek.
Maak kleine worstjes van het gehakt (circa 40 gram per worstje).
Pak een bolletje deeg, en rol deze voorzichtig uit tot een rechthoekig lapje deeg (gebruik een lichtbebloemd werkblad).
Leg een worstje op het lapje deeg.
Vouw de linker- en rechterkant over het worstje.
Rol het deeg helemaal over worstje, zorg dat het worstje volledig bedekt is met deeg. Prak met een vork de randen nog even voorzichtig aan.
Smeer de broodjes in met een mengsel van eigeel en een theelepel suiker.
Bak de broodjes goudgeel in 20 tot 30 minuten op 220 graden in de oven.