Hondevoer

Goede en juiste voeding is voor de mens belangrijk, net zoals voor onze huisdieren. En daar ligt nu juist vaak datgene dat bij veel huisdieren niet goed op orde is.

Een hond bijvoorbeeld is een carnivoor, of liever gezegd een vleeseter. Dat wil dus zeggen dat zijn eetpatroon voor een groot deel anders zou moeten zijn als het eetpatroon van een mens. Daarbij komt dan ook nog dat een deel van het voedsel dat een mens naar binnen propt al niet goed is voor de mens. Laat staan dat veel van datgene dat wij eten, goed is voor onze hond.

Neem nu al de vettigheid en zoetigheid die wij mensen eten. Dat is in het geheel niet de juiste voeding voor onze honden. Toch, en dat is echt jammer en schadelijk voor onze honden, krijgen veel honden ook de vette hap die wij eten, en zelfs koekjes en snoepjes.

Het is overduidelijk dat honden, en welke huisdier dan ook, niet gebaat zijn bij chips, koekjes en snoepjes.

Daarom is het nu juist zo belangrijk om juiste hondenvoeding te kopen. Ondanks dat de hond misschien iedere keer zal bedelen als je patat eet, een hamburger, chips, of andere ook voor ons mensen ongezonde dingen.

Nu is het natuurlijk zo dat hondenvoeding niet altijd even goedkoop is in de winkel. Toch is er maar één juist advies.

Laat de hond alleen echte hondenvoeding eten, en wijk daar niet van af.

Gelukkig zijn er op genoeg plaatsen ook goedkope hondenbrokken te koop. Misschien dat je daar even naar moet zoeken, maar je zult er uiteindelijk dankbaar voor zijn.

Je kunt namelijk met de juiste voeding het leven van je hond aanzienlijk verlengen ten opzichte van alle ongezonde voeding.

En je wilt natuurlijk die trouwe viervoeter zo lang mogelijk om je heen hebben. Er is immers niets zo trouw als een hond.