Sportkleding

Fitness: wat is belangrijk. De juiste sportkleding

De sportkledingmarkt groeit als nooit tevoren. Ze is niet alleen al op de catwalks aangekomen en heeft een nieuwe definitie gegeven van “streetstyle”, ze wordt ook steeds technologischer geavanceerd. Geen wonder dat de juiste sportkleding een groot verschil kan maken! Maar waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe sportkleding? Welke sport je ook beoefent, je kunt alleen topprestaties behalen met geschikte sportkleding. Dit geldt ook voor fitness of krachttraining. Omdat ik echter vaak heb gezien dat veel mensen de keuze voor sportkleding negeren omdat ze niet weten wat belangrijk is, wil ik je nu een paar tips geven waar je op moet letten bij het kopen van sportkleding. U kunt dus in de toekomst beter beslissen welke kit u wilt kopen en gebruiken – u zult zien, uw training kan er alleen maar van profiteren!

Blijf altijd in beweging

Mijn eerste en belangrijkste tip bij het kiezen van de juiste sportkleding is sporten. Ga niet zomaar naar de kleedkamer en staar minutenlang naar de spiegel! Actie! Ga, neem een ​​paar lunges, spring, doe een squat … Je zult snel merken hoe de kit aanvoelt en welke functies hij heeft. Alleen zo kun je echt bepalen in hoeverre de sportkleding bij jou en je individuele fitnessprogramma past. Knijp in je broek als je naar voren leunt? Zit het shirt op het bovenlichaam te strak als je je armen over je hoofd strekt? Dan moet je misschien een ander kledingstuk proberen.

Je lichaam moet ademen

Een fundamenteel aspect bij het kiezen van de juiste sportkleding is ademend vermogen. Kies in ieder geval een kledingstuk dat speciaal is ontworpen om zweet af te voeren en zweten te voorkomen. Dit is de enige manier om in vrede te trainen zonder afgeleid te worden. Met de juiste kit kunt u zich weer volledig concentreren op uw training. De technische details in sportkleding, zoals zweetafvoerende stoffen, dragen uiteindelijk bij aan je prestaties.

Bovendien moet het kledingstuk van uw keuze het lichaam op de juiste plaatsen ondersteunen. De spieren worden versterkt door compressies en versterkingen, waardoor het risico op blessures drastisch wordt verkleind. Bedenk dus de volgende keer voordat je naar bed gaat, welke training je de volgende dag gaat doen en waar je spieren ondersteuning kunnen gebruiken. Of het nu gaat om een ​​legging met een hoge tailleband, korte fietsbroeken, brede spieroverhemden of strakke compressieshirts, zorg ervoor dat de sportkleding je spieren ondersteunt tijdens het trainen en je je er tegelijkertijd comfortabel in voelt!

De kleding moet onzichtbaar zijn

Wat moet de kleding onzichtbaar zijn? Geen zorgen, je hoeft vanaf nu niet meer te trainen met doorschijnende shirts of sportbroeken. Wat ik bedoel is dat je sportkleding onzichtbaar moet aanvoelen. Kiezen wat je in de sportschool wilt dragen, verschilt van klassieke mode omdat je niet wilt voelen wat je draagt. We werken praktisch altijd toe naar een ‘feel-naked’ effect. Daarom mag het, wanneer u uw sportkleding aantrekt, uw bewegingen niet beperken of op enige andere manier interfereren. Het moet perfect om uw lichaam passen, het voorzichtig omhullen en u niet het gevoel geven dat u zich moet aanpassen of kronkelen. Ik draag bijvoorbeeld zelf liever de Nike Pro sportkleding omdat deze extreem comfortabel aanvoelt op het lichaam en er ook nog eens goed uitziet.