Stofzuiger

Stofzuiger in de test

Gloednieuw beginnen we met een grote vergelijkingstest van de beste stofzuigers van de afgelopen jaren. Van het economy-model voor slechts 40 euro tot het hightech-apparaat voor honderden euro’s, we hebben het allemaal van dichtbij bekeken. Dus heb je een nieuwe stofzuiger nodig, lees dan hier welk model voor jou geschikt is. Via de onderstaande knop gaat u rechtstreeks naar ons scorebord, waar alle beoordelingen van de afzonderlijke tests worden vermeld.

Wat is de beste stofzuiger? Er komen een aantal boven de rest uit!

Siemens VSZ31455 in de test

Als je op zoek bent naar een nieuwe cilinderstofzuiger in de 100 euro klasse, kun je de Siemens VSZ31455 nauwelijks ontwijken. Het is betrouwbaar, extreem absorberend en goed gemaakt. Het vertoont geen zwakke punten in de test en is ook geschikt voor grotere appartementen. Een echte testwinnaar!

Miele S 8340 EcoLine in de test

De Miele S 8340 speelt in dezelfde klasse als de VSZ31455 van Siemens, maar is nog steeds van hogere kwaliteit en oogt iets stiller in gebruik. Met bijna 200 euro is het echter ook een stuk duurder.

De beste stofzuigers zonder zak

Miele Blizzard CX1 PowerLine

Met een prijskaartje van meer dan 200 euro speelt de zakloze Miele Blizzard CX1 PowerLine ook in een andere prijsklasse dan de meeste van zijn concurrenten. In de praktijk blijkt echter al snel dat de prijs gerechtvaardigd is. Goed vakmanschap, voldoende zuigkracht in alle situaties en intuïtieve bediening. Als je geen compromis wilt sluiten en je wilt een stofzuiger zonder zak, dan kun je die zeker bij de Miele kopen.

Philips FC9331 in de test

De Philips PowerPro Compact FC9331 werkt ook zonder stofzak. Met een prijs van soms minder dan 100 euro is het beduidend goedkoper dan een Dyson of een Miele, maar het is nog steeds geen goedkoop exemplaar. De verwerking is netjes, de bediening is heerlijk eenvoudig en ook de zuigkracht kan overtuigen in de test. Dankzij HEPA-13 filters is de Philips ook geschikt voor mensen met allergieën.

De prijs-prestatiewinnaar

Siemens VS06B112A

De goede naam “Siemens”, Made in Germany, behoorlijke zuigkracht en dat alles voor ruim onder de 100 euro? De VS06B112A is een van de weinige stofzuigers die zo’n mengsel biedt. Met een stroomverbruik van slechts 700 watt is het ook een van de zuinigste cilinderstofzuigers ooit.

Grundig VCC 4950

Als u een goedkoop apparaat wilt, is de Grundig de juiste keuze voor u. Een conventionele en vrij compacte stofzuiger voor minder dan 60 euro, maar het is niet erger dan veel duurdere concurrenten. De eerste keuze voor kleine appartementen!