Tapas

Echte Spaanse tapas voor thuis – de musthaves

In Nederland kan de droom van Spaanse tapas meestal alleen worden vervuld door naar een restaurant te gaan. Als je de kleine lekkernijen thuis probeert, zul je vaak snel de ontbrekende ingrediënten of keukenapparatuur vinden om ze de laatste “echte Spaanse toets” te geven. We hebben je al laten kennismaken met heerlijke huisrecepten. Maar wat heb je eigenlijk nodig in je keuken om originele Spaanse tapas te kunnen maken voor jezelf of je gasten?

1. Houten spiesen

Heb je ooit in een Spaans restaurant rondgekeken en naar de kleine bordjes gekeken die overal op de tafels staan? Dan zul je gemerkt hebben dat tal van gerechten “doorprikt” zijn. Ja, de Spanjaarden zijn dol op hun kleine houten spiesjes en het is moeilijk om de helpers te omzeilen bij het bereiden van tapas. Zorg er dus voor dat je op tijd genoeg spiesen binnenkrijgt, liefst in een kortere en langere versie. Of u kunt een schaar bij de hand hebben om ze op de juiste maat te knippen. De houten spiesjes zijn voor een paar euro in bijna elke supermarkt te koop.

2. Kleine kommen

De eetcultuur in Spanje is anders dan we in Duitsland gewend zijn. Terwijl elke gast een gerecht bestelt bij een bezoek aan een restaurant in Duitsland, worden tapas gewoon in het midden van de tafel in Spanje geplaatst. Elke gast krijgt een leeg bord en vervolgens wordt het eten in kleine porties geladen. Dus wat niet mag ontbreken aan een tapasmaaltijd is het juiste “gevoel”. Bereid de eettafel voor uw gasten in de prachtige eenvoudige mediterrane stijl van de Spanjaarden en zet al een bord voor elke persoon neer. De tapas zelf worden dan in kleine kommetjes geserveerd of in Snack- & Tapasschalen.

3. Groot vleesmes

Naast de zeevruchten is het vlees de basisbegeleiding bij tapasgerechten. Of het nu gaat om een ​​spies, worst of vers gesneden jamón: zonder een goed en groot vleesmes zul je niet veel plezier beleven aan het bereiden van de tapas. U kunt het beste rechtstreeks advies krijgen van gespecialiseerde dealers en op zijn best een selectie vleesmessen in verschillende maten klaar hebben staan.

4. Brood

Tapas zijn klein en lekker – maar meestal maken ze je niet echt vol. Daarom moet goed brood altijd als bijgerecht worden geserveerd. U kunt dit voor uw gasten in een zelfbedieningsmandje doen. Wat je ook kiest, het is helemaal aan jou. Traditioneel worden verschillende soorten witbrood in kleine plakjes gesneden. Maar u kunt ook zelf de oven gebruiken en Spaans olijfoliebrood proberen of serveren als een culturele mix van stokbrood of ciabatta.

5. Olijven

Als we aan het Spaanse landschap denken, denken we altijd aan de glimmende zilveren olijfbomen. Spanje is tenslotte ’s werelds grootste producent van olijven en olijfolie. Dit komt ook tot uiting in de lokale recepten, daarom mogen olijven nooit ontbreken bij tapas. Er zijn dus talloze recepten om de olijven te vullen of pittig te maken. Op de reeds genoemde houten spiesen zijn vaak verschillende olijfcombinaties te vinden. Maar je kunt de kleine groene en zwarte snacks ook gewoon in een kommetje serveren. Het belangrijkste is dat het symbool van Spanje duidelijk op tafel staat. Wij wensen u en uw gasten een goede eetlust!