Turkse Riviera

Hoe werkt een vlucht naar Turkije momenteel?

Turkije opende kort geleden zijn grenzen voor toeristen. En voordat je een reis boekt naar bijvoorbeeld het mooie hotel delphin palace aan de Turkse Riviera wil je er natuurlijk alles over weten.

SunExpress, Turkish Airlines en de andere Turkse luchtvaartmaatschappijen hebben het luchtverkeer tussen o.a. Duitsland (dat natuurlijk dichtbij Nederland is) en Turkije hervat.

Overigens is SunExpress niet blut. De opmerking kwam heel vaak op Facebook. Ze sluiten hun hoofdkantoor in Duitsland, van waaruit ze vluchten naar andere landen hebben aangeboden.

Ze hebben altijd vluchten naar Turkije uitgevoerd vanuit hun basis in Antalya.

U kunt zoals gewoonlijk online vluchten boeken naar Turkije.

1. Instappen: Voordat u instapt, moet u een SunExpress-formulier invullen met vragen over het coronavirus. Een voorbeeld is een vraag over contact met mensen die besmet zijn met het virus. Bij het instappen moest ik het formulier inleveren.

2. Maskers: Een masker is verplicht op de gehele luchthaven in Duitsland, in het vliegtuig, de luchthaven in Antalya en in de transferbus. Je kunt het masker in het vliegtuig afzetten om te eten. Kinderen moeten vanaf 2 jaar ook een masker dragen. Er zijn overal op de luchthavens desinfecterende dispensers en tekenen voor gedrag met het virus.

3. Eten: u kunt in het vliegtuig eten. De stewardessen verkochten eten en drinken. Natuurlijk kunt u het masker afnemen om te eten.

4. Tweede formulier: In het vliegtuig moest ik een formulier invullen met vragen over het virus. De vragen zijn bijna identiek aan het eerste formulier. De stewardessen halen de formulieren opnieuw op voordat ze landen. Vragen zijn bijvoorbeeld welke landen u de afgelopen 14 dagen heeft bezocht.

5. Aankomst in Antalya: Vóór de paspoortcontrole is er een controlestation met warmtebeeldcamera’s. De meeste reizigers merken de twee camera’s achter een bureau waarschijnlijk niet op. Ik heb er geen foto’s van gemaakt omdat fotografie verboden is voor de paspoortcontrole. In de toekomst kunt u op het laatste moment een reisverzekering voor Turkije afsluiten op de luchthaven.

6. Paspoortcontrole: loopt normaal.

7. Bagage: sociale afstand is belangrijk. Hiervoor zijn overal op de luchthaven aparte markeringen aangebracht. Het begint na het uitstappen uit het vliegtuig. Ik mocht mijn notebooktas meenemen in het vliegtuig met een 17 inch (ca. 43 cm) notebook met een gewicht van ca. 2,5 kg. Het is niet toegestaan ​​om normale handbagagekoffers mee te nemen in het vliegtuig. In plaats daarvan kunt u ze gratis als ruimbagage meenemen.

8. Afrit van de luchthaven: werkt zoals gewoonlijk zonder problemen. Je kunt je masker buiten afzetten.

9. Transfer: Zoals altijd staan ​​de stands van de touroperator tegenover de uitgang van de terminal in Antalya.

10. Transferbus: u moet een masker dragen. De bussen worden regelmatig gedesinfecteerd.