Belek

Topbezienswaardigheden in Belek

Gelegen in het midden van dennen- en eucalyptusbossen, zoals ook het aanbevolen hotel Limak atlantis, is de plaats vooral bekend om zijn eindeloze stranden, golfbanen en thermale baden. Er zijn ook verschillende archeologische vindplaatsen in de buurt van Belek die van uw vakantie een diverse en unieke ervaring zullen maken.

Er is zoveel meer te ontdekken in Belek en omgeving dan de hele dag op het strand door te brengen. Laat u overtuigen door de volgende topattracties in Belek en besluit een uitstapje naar de Turkse Rivièra te maken.

Belek centrum

Het levendige centrum van Belek mag niet ontbreken in de lijst met mijn Belek-tips. Talrijke restaurants, cafés, boetieks en markten nodigen u uit om uitgebreid te wandelen en te ontspannen. In het centrum van het resort, in de “Garden of Tolerance”, kun je zien hoe 3 van de grote wereldreligies vreedzaam naast elkaar leven.

Op het plein staat een kerk, een synagoge en een moskee. Maak kennis met de religie van de islam en bezoek deze moskee in Belek. Mijn tip: let op de instructies en gedraag je respectvol.

Aspendos amfitheater

Op een van je vakantiedagen moet je zeker naar de oude stad Aspendos gaan, op 20 minuten afstand. Hier kunt u het amfitheater van Aspendos bewonderen, een van de best bewaarde Romeinse theaters. Laat u inspireren door het volledig bewaard gebleven toneelhuis en dompel uzelf onder in de hoogtijdagen van de Romeinse overheersing. Het theater, dat tot mijn Belek-tips behoort, staat bekend om zijn unieke akoestiek.

Oude stad Perge

Wilt u meer culturele plekken ontdekken? Ga vervolgens naar de oude stad Perge, die u in 30 minuten rijden vanuit Belek kunt bereiken. Ter plaatse heb je de kans om een ​​idee te krijgen van de typische stadskenmerken in het Romeinse rijk.
De opgravingen zullen je inspireren en een idee geven van voormalige straten, stadspoorten of baden van de eens zo invloedrijke stad. Bezoek het theater, het stadion en het centrale marktplein.

Kursunlu waterval

U kunt uw reis naar de oude stad Perge combineren met een verdere reis naar de Kursunlu-waterval. Verlang je naar idylle? Dan is dit natuurgebied precies wat u zoekt. Ter plaatse heb je de mogelijkheid om een ​​paar ontspannende uren door te brengen en te luisteren naar het stromende water tijdens een picknick.
Bekijk vissen en schildpadden in hun natuurlijke omgeving, verken de uitstulpingen achter de waterval of geniet simpelweg van de unieke sfeer te midden van prachtige landschappen. Deze excursie is zeker een welkome afwisseling van de klassieke strandvakantie.