De Avova Sperling-Fix

De Avova Sperling-Fix

De Sperling-Fix zal onze zoon heel lang vergezellen, omdat hij daadwerkelijk kan worden gebruikt van ongeveer 15 maanden tot de leeftijd van 12 jaar – meer bepaald van 76 tot 150 cm hoog.

Het Avova kinderzitje is volledig opnieuw ontworpen en voorzien van ISOFIX. Terwijl je je kindje eerst vastmaakt met de eigen 5-puntsgordel van de baby autostoel, stap je vanaf een meter hoogte over op de 3-puntsgordel van je auto.
Naast een ergonomische veiligheidshoofdsteun biedt de stoel ISIP-zijdelingse botsbescherming die direct in de stoel is geïntegreerd.
De Avova Sperling-Fix is ​​momenteel verkrijgbaar in zwart, grijs, blauw en rood.

De Avova Sperling-Fix in een praktijktest

Waarom houden we zo van de Sperling-Fix? We leggen het je uit …
De installatie
Met ISOFIX is de stoel in een mum van tijd geïnstalleerd. Hiervoor moeten we de ISOFIX-connectoren naar buiten duwen door op de ISOFIX-ontgrendelingshendel links en rechts vooraan te drukken. De ISOFIX-connectoren worden vervolgens eenvoudig in de ankerpunten in de auto geschoven. Op het display aan de voorzijde is direct te zien of beide connectoren goed vastzitten.
Het kinderzitje zit ook vast aan de achterkant van het autostoeltje: de ketting die aan het kinderzitje is bevestigd, wordt aan de kettinghaak in de kofferbak vastgemaakt en vervolgens vastgedraaid totdat de kettingadapter groen wordt.

De instelmogelijkheden

De Avova Sperling-Fix kan in drie verschillende ligposities worden gebruikt. Terwijl onze zoon in het eerste schot heel recht zit, ligt hij bijna in het derde schot. Hij houdt het meest van de middelste stand. Om de zithoek te verstellen wordt de verstelhendel van de rugleuning voorin direct in het midden van de zitting gedrukt en wordt de zitting voorzichtig bewogen.
Bovendien moet de hoofdsteun worden aangepast aan de maat van onze zoon. Er moeten ongeveer 2 vingerbreedtes zijn tussen de onderkant van de hoofdsteun en de schouder. De verstelhendel bevindt zich direct achter de hoofdsteun.
Omdat onze zoon al 100 cm lang is, hebben we de 5-puntsgordel in de stoel opgeborgen en vastgemaakt met de 3-puntsgordel van onze auto.

De kwaliteit

Nu kwam het kinderzitje natuurlijk al gemonteerd bij ons (godzijdank: D). Maar als ik naar de hoes kijk, is hij erg goed gemaakt en maakt het hele kinderzitje een zeer hoogwaardige indruk. Niets wiebelt of ziet er goedkoop uit.

Het gemak

We gebruiken het Avova kinderzitje bijna dagelijks en hebben al lange afstanden afgelegd. Onze zoon zit graag in zijn stoel tijdens het rijden, kijkt uit het raam of kijkt naar boeken. Sterker nog, hij valt er regelmatig in in slaap. Als we het hem vragen, zegt hij dat hij er heel comfortabel in is.
De geschiktheid voor alledaags gebruik
Mijn zoon vastmaken is heel eenvoudig: hij klimt op de stoel, ik pak de 3-puntsgordel en doe hem in het slot. Ik moet er voor zorgen dat de gordel door de rode heupgordelgeleider loopt en door de rode schoudergordelgeleider bovenaan.

Het klinkt nu misschien een beetje ingewikkeld, maar het is heel eenvoudig na de eerste paar pogingen om de veiligheidsgordel om te doen.
De Sperling-Fix is ​​ook behoorlijk ruimtebesparend (zeker in vergelijking met de reboarder) en ziet er ook nog eens erg goed uit. Een kinderzitje voor elke gelegenheid!

Het Avova Sperling-Fix kinderzitje: onze conclusie

Het grootste voordeel voor ons is dat de Sperling-Fix gebruikt kan worden vanaf de 15e maand tot het 12e levensjaar en praktisch meegroeit met het kind. Desalniettemin is het Avova-kinderzitje absoluut veilig op elke leeftijd en maakt het indruk met zijn zeer goede kwaliteit. Dankzij ISOFIX is de installatie snel en eenvoudig.
Het enige kleine nadeel is dat het kinderzitje met ongeveer 14 kg vrij zwaar is en daarom niet erg snel kan worden gemonteerd en verwijderd. Het is daarom niet erg geschikt als stoel die in meerdere auto’s te gebruiken is. Omdat we het kinderzitje sowieso maar in één auto gebruiken, stoort het gewicht ons niet en kunnen we het Avova kinderzitje zeker aanbevelen.