Grasmatten

Grasmatten op rol – zo krijgt u snel het perfecte gazon

Snel een mooi, groen en dicht gazon? Dan moet je grasmatten leggen. Met een opgerold gazon wint u ongeveer 2-3 maanden voorsprong op de toekomst van het inzaaien van een gazon. Daarnaast heb je met de grasmat de garantie dat je direct een dicht gazon zonder onkruid hebt.
Gewalste grasmat is zowel geschikt voor nieuwe systemen als voor de renovatie van gazons of alleen voor de reparatie van individuele gebieden.

Grasmatten – bijna altijd mogelijk

Een ander voordeel van graszoden is dat het praktisch het hele jaar door kan worden gebruikt. Uitzonderingen zijn vorstperiodes wanneer de grond bevroren is. Als de grasmat tijdens de zomermaanden wordt gelegd, moet speciale aandacht worden besteed aan water geven.
Kleine gebieden kunnen met de hand worden gelegd; voor grote gebieden is het raadzaam om een ​​landschapsarchitect te raadplegen.

Procedure voor het leggen van grasmatten

Hieronder laten we u zien hoe gras moet worden gelegd:

  1. Verwijder oude graszoden en vreemde voorwerpen zoals stenen, wortels enz.
  2. Maak het legoppervlak diep los en bereid fijn kruimelig voor
  3. Bereid je voor en rol. Zorg ervoor dat het niveau na het walsen ca. 2,5 cm lager is dan de geplande uiteindelijke hoogte.
  4. Werk zaad en meststoffen in en verdicht met de wals. De meststof zorgt voor een goede doorworteling en dus een betere groei.
  5. Leg de grasmat strak en zonder overlapping. Zorg ervoor dat de voegen versprongen zijn.
  6. Ga indien mogelijk niet op het aangelegde gazon of het voorbereide plan. Leg daarom planken of geluidspanelen neer om over te lopen.
  7. Rol de aangelegde grasmat voorzichtig uit en geef hem overvloedig water .

Verzorging na het leggen

Vers aangelegde graszoden moeten ongeveer 14 dagen continu vochtig worden gehouden, zodat een optimale groei kan worden gegarandeerd. Bovendien mag het gazon niet of slechts heel voorzichtig worden belopen. De eerste snede van de grasmat kan worden gemaakt als deze ongeveer 6-8 cm hoog is. Afhankelijk van het weer kan dit al vanaf 2 weken na het leggen het geval zijn. Na de 2e snede is de grasmat goed geworteld en volledig veerkrachtig.

88 gedachten over “Grasmatten op rol – zo krijgt u snel het perfecte gazon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *