Een goedkope zorgverzekering vinden in drie stappen

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Hiervoor betaal je een maandelijkse premie aan je zorgverzekeraar, maar worden de kosten voor medische zorg wel gedekt. Iedereen boven de achttien jaar moet zo’n verzekering hebben, maar je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom is het handig dat je regelmatig naar jouw zorgverzekering kijkt en onderzoekt of je niet kan besparen op deze vaste lasten. Om de goedkoopste en beste zorgverzekering te vinden kan je simpelweg de volgende drie stappen volgen.

Stap 1 – Wensen en behoeften

Het verplichte onderdeel van je zorgverzekering dekt alleen de kosten voor noodzakelijke zorg, zoals een bezoek aan de huisarts. Wanneer je meer kosten gedekt wilt hebben, zoals die van de tandarts of fysiotherapeut, dan is het belangrijk dat je een aanvullende zorgverzekering hebt. Ook is het belangrijk om goed na te denken over de hoogte van je eigen risico. Wanneer je eigen risico hoog is, wordt je premie lager, maar heb je wel kans op hoge plotselinge kosten.

Stap 2 – Vergelijk

Wanneer je goed in kaart hebt wat voor verzekering je wilt hebben, dan kan je gaan vergelijken. Zorgverzekeringen vergelijken kan tegenwoordig makkelijk en snel online. Door je gegevens en je wensen in te vullen op een vergelijkingssite krijg je direct een overzicht van alle mogelijke zorgverzekeringen die er zijn. Deze kan je vergelijken op prijs, reviews en kwaliteit.

Stap 3 – Afsluiten

Een zorgverzekering afsluiten kan ook vaak eenvoudig via de vergelijkingssite. Hier kan je meteen kiezen dat je deze verzekering het komende jaar wilt hebben. Helaas gaat de verzekering pas vanaf januari in, aangezien je verzekering loopt voor heel een kalenderjaar en je niet tussendoor kan overstappen.

Door deze drie stappen goed te volgen weet je zeker dat je nooit meer te veel zal betalen voor je zorgverzekering.

86 gedachten over “Een goedkope zorgverzekering vinden in drie stappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *