Schilder

Voor ieder huis de juiste gevelkleur

De meest voorkomende variant voor gevelontwerp is het inkleuren van het gipsoppervlak. Een aantrekkelijke buitenmuur ontstaat niet door deze simpelweg te schilderen. Harmonie en expressiviteit worden alleen bereikt door een slimme kleurkeuze, stijlvolle kozijnen of stucreliëfs boven ramen en deuren. Het samenspel van oppervlakte, structuur, kleur, licht en schaduw maakt de gevel levendig en individueel.

Voorbereiding en selectie kleur

Voordat u de gevel schildert, is het belangrijk om de ondergrond te onderzoeken en voor te bereiden en de juiste kleur te kiezen. Er is een grote verscheidenheid aan tinten beschikbaar en elke kleur heeft verschillende eigenschappen en toepassingsgebieden. Zo zijn dispersiesilicaatverven erg populair en vooral geschikt voor minerale ondergronden zoals cement- en kalkpleisters of baksteen en kalkzandsteen. Wie kiest voor silicaatverven, wordt beloond met een ademende wand die op natuurlijke wijze beschermt tegen algen en schimmels. Positieve aspecten van de emulsie gevelverven zijn het brede toepassingsgebied en de zeer goede hechting. Naast minerale ondergronden kunt u met deze gevelverf ook over alle stabiele oude coatings heen schilderen.

Als u een schilder inhuurt om te schilderen, dan is misschien de prijs wel wat hoger, maar u hoeft zelf geen tijd te steken in het schilderen.

Bovendien is de schilde een vakman. De schilder weet wat niet kan en wel kan, welke verfsoort het meest geschikt, en ga zo maar door. Een vakman dus, bijvoorbeeld de schilder Nieuw Bergen.

De juiste kleur

Architectuur en gevelkleur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kleur dient echter niet alleen als designelement, maar vervult ook belangrijke beschermende functies. Kies altijd voor een hoogwaardige en vooral milieuvriendelijke gevelverf die technisch en esthetisch aan al uw eisen voldoet. De nieuwe generatie gevelverven heeft twee hoofdtaken: esthetiek en bescherming. Bij het plannen van een nieuwe gevelverf moet u niet alleen denken aan de kleurtint, maar ook aan het milieu. In vergelijking met de muurverf in de interieurs worden veel hogere eisen gesteld aan gevelverf. U wilt dat uw gevel er jarenlang verzorgd uitziet, het is tenslotte het visitekaartje van het huis. De gevel is tegelijkertijd het beschermingsschild van de woning en moet zonder onderbreking zijn werking kunnen behouden.

Prijs is niet altijd belangrijk

Duur is net zo goed, wat bij gevelverven niet het geval is. Er zijn beslist goedkope kleuren die nog van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan uw eisen voor een kwaliteitskleur. Met betrekking tot milieubescherming, duurzaamheid en algen- en schimmelbescherming kiest u altijd een gevelverf die weerbestendig, ademend, waterdampdoorlatend, spanningsarm, slagregenbestendig, oplosmiddelvrij, slijtvast, UV- en alkalibestendig is.

Kleurrijke huizen

Er is een duidelijke trend naar sterke kleuren in de kleurkeuze. Een witte gevel behoort nog steeds tot de klassiekers, maar veel huiseigenaren neigen steeds vaker naar kleuren als geel, abrikoos, champagne, turkoois of mintgroen. Welke gevelkleur u uiteindelijk kiest, hangt niet alleen af ​​van trends, maar ook van uw persoonlijke smaak. Fouten in de kleurselectie kunnen worden vermeden; neem de tijd en vraag advies aan een deskundige. Zeer felle kleuren of een onzorgvuldig gekozen coating zullen u na korte tijd niet meer bekoren. Gekleurde decoratieve elementen zijn aantrekkelijk, maar alleen als ze niet overdreven en te groot zijn.