Salaris

Argumenten voor interne salarisadministratie

Interne experts houden de zaken bij

Als u de expertise voor salarisadministratie in huis heeft, is het ideaal als u uw interne experts voorziet van moderne boekhoudsoftware die hun werk ondersteunt en belangrijke taken digitaliseert. Het grote voordeel hiervan is dat uw specialisten alle salarisadministratieprocessen kunnen volgen. Veel terugkerende of tijdrovende routinetaken hoef je echter niet meer zelf uit te voeren.

Wijzigingen kunnen op het laatste moment nog worden aangebracht

De interne salarisadministratie zorgt er ook voor dat u te allen tijde toegang heeft tot uw salarisadministratie en geen afspraak hoeft te maken met de belastingadviseur om inzicht te krijgen. Dit betekent dat wijzigingen snel en gemakkelijk in de avonduren of in het weekend indien nodig kunnen worden doorgevoerd. En u heeft altijd controle over alle boekingen en de actuele status van de salarisadministratie.

Gevoelige gegevens blijven in huis

Het is ook duidelijk dat de informatie over de lonen en salarissen van uw werknemers een van de bijzonder gevoelige gegevens van uw bedrijf is. U beschermen tegen onbevoegde ogen is uw wettelijke plicht. Als u de loonadministratie intern doet, kunt u bepalen wie het kan zien. Softwareoplossingen geven alleen geautoriseerde medewerkers toegang. Dat betekent: met interne salarisadministratie blijven uw gevoelige personeelsgegevens intern.

Interne oplossingen zijn goedkoper – vaak!

Bereken met elkaar welke kosten intern en extern gemaakt zouden worden. Vooral voor middelgrote bedrijven is het resultaat meestal: De interne variant is het meest kosteneffectief. Op de lange termijn is boekhoudsoftware in combinatie met een competente medewerker vaak goedkoper dan uitbesteden aan een externe belastingadviseur of een salarisadministratie.

Transparantie en betrouwbaarheid zijn erg belangrijk

Wat gebeurt er op uw salarisadministratie? U en uw interne experts kunnen het hele proces op elk moment bekijken en controleren. De verantwoordelijke medewerkers en managers kunnen de salarisadministratiesoftware ter plaatse, in het thuiskantoor of onderweg bewerken, onderhouden en vergelijken en nieuwe functies instellen. Wie werkte aan wat en wanneer? Alle processen zijn gemakkelijk traceerbaar en begrijpelijk om de grootst mogelijke transparantie te bereiken. Eventuele afwijkingen vallen snel op – voor uw bedrijf betekent dit maximale controle en betrouwbaarheid in de loonadministratie.

Veel processen kunnen worden geautomatiseerd – dat scheelt tijd en zenuwen

Routine werk? Data-acquisitie? Berekeningen? Interne softwareoplossingen zijn onverslaanbaar. Je doet terugkerend alledaags werk snel en efficiënt. De omslachtige handmatige invoer van gegevens, nummers en namen is voor een groot aantal processen niet meer nodig. In plaats daarvan doen geïntegreerde geautomatiseerde systemen dit werk in fracties van een seconde. De tijdregistratie wordt ook automatisch opgenomen in de loonadministratie – u hoeft niet langer een collega toe te wijzen om urenlang gegevens in te voeren. Het digitale personeelsbeheer van de boekhoudsoftware bespaart werkuren, ziektedagen, werkverkorting, betaald en onbetaald verlof, evenals bijzondere verlofdagen en alle andere buitengewone gebeurtenissen nauwkeurig, automatisch en tot op de minuut en berekent daaruit individuele loonstroken. Uw collega’s van payroll winnen tijd voor andere werkzaamheden.

7. Efficiënt en betrouwbaar

Beveiliging van elektronische rapportage: Professionele loonsoftware bepaalt automatisch de maandelijkse facturering, inclusief alle rapportages aan SV en zorgverzekeraars. Zelfs complexe zaken als gedeeltelijk pensioen, bonussen, werktijdverkorting, pensioenuitkeringen of bedrijfspensioenregelingen kunnen eenvoudig en veilig worden afgewikkeld. Goed voorbereid, transparant en begrijpelijk. Bespaar tijd en geld en breng meer transparantie in uw facturering en rapportage. U en uw interne specialisten hebben altijd een overzicht van de huidige situatie.

Uw loonstrook is te allen tijde rechtsgeldig

Niets blijft zoals het is – zeker niet als het gaat om juridische en fiscale regelgeving voor bedrijven. En het helpt niet: je hebt allemaal nieuwe orders, regels; Het is verplicht om wetten en tarieven toe te passen, anders kan het duur zijn voor uw bedrijf. Gecertificeerde boekhoudsoftware wordt up-to-date gehouden door de aanbieder. Dit houdt in dat de provider softwareondersteuning en onderhoud levert en via updates de actuele eisen tijdig beschikbaar stelt.

U heeft altijd een contactpersoon

Heeft u een vraag over de salarisadministratie van uw bedrijf? Past de software een nieuwe regeling toe die u nog niet kent? Er verschijnt een onverwacht obstakel? Maak gebruik van de persoonlijke hotline van uw softwareleverancier. Een geïntegreerde digitale salarisadministrateur helpt u bij, beantwoordt uw vragen en geeft u en uw medewerkers handige tips en suggesties.

U houdt de communicatie met zorgverzekeraars in uw hand

Natuurlijk – uw salarissoftware verwerkt alle elektronische rapporten en voldoet aan de vereiste deadlines en voorschriften. De communicatie met belangrijke contacten van zorgverzekeraars, belastingkantoren en andere autoriteiten blijft bij u en uw medewerkers. U kunt vragen en problemen direct verhelderen en hoeft deze verantwoordelijkheid niet af te schuiven op externe deskundigen. Dit zorgt ervoor dat u de touwtjes in handen heeft van alle zaken die met de salarisadministratie te maken hebben.

Nadelen

Op dezelfde manier zijn er natuurlijk diverse nadelen te omschrijven, en voordelen om de salarisadministratie uit hand te geven aan een gespecialiseerd bedrijf.

1 gedachte over “Argumenten voor interne salarisadministratie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *