Goud of toch de Bitcoin?

Goud is al jarenlang een goede investering gebleken misschien wel de beste die er is, maar met de opkomst en de hype rondom de crypto valuta. Lijkt het erop dat de mening van de investeerders een beetje is veranderd. In dit blog hebben we een aantal redenen genoemd waarom goud een betere investering is als de bitcoin.

Vertrouwd gevoel

Goud bestaat al duizenden jaren, dit geeft de mens een vertrouwd gevoel de bitcoin is relatief nieuw dus het voelt minder vertrouwd aan dan goud kopen. Dit zorgt ervoor dat mensen eerder in goud willen en durven te investeren dan in iets wat ze minder goed kennen. Het komt er ook door omdat de bitcoin iets virtueels is, goud is een tastbaar product en iedereen weet precies wat goud is en hoe het er uit ziet. Als je in goud investeert  kan je een goudbaar kopen afhangend van hoeveel je koopt in gewicht. Omdat het dus tastbaar, zichtbaar en al oud is geeft goud een veel meer vertrouwd gevoel dan de virtuele coin. De waarde van goud heeft ook al meerdere dingen overleefd er zijn in de tijd dat goud bestaat al meerdere valuta‚Äôs gevallen. Goud is nooit gevallen en heeft altijd waarde gehouden, dat geeft ook een fijn gevoel als je ergens in wil investeren dat het geen waar je in investeert er voor altijd zal zijn.

Rustige markt.

De markt van goud is een stuk rustiger dan die van de bitcoin, goud houdt over het algemeen van alles waar je in kan investeren zijn waarde het beste vast. In tegenstelling tot de bitcoin in dit geval daar kan er elke dag een gigantisch verschil zitten tussen de waarde van de dag ervoor en de huidige waarde. Dit komt omdat de bitcoin markt veel beweeglijker is dan die van goud, goud daalt wel eens in waarde maar niet super erg als de bitcoin. De bitcoin is al meerdere keren ingestort en dat kan niet gezegd worden over de goud prijs. Goud is al duizenden jaren lang van zeer grote en hoge waarde en door de stabiele waarde is het dus een veiligere optie om in te investeren. Bitcoin is meer voor de investeerders die echt op een avontuur uit zijn, want het kan natuurlijk ook zijn dat de prijs in 1x door het dak heen gaat.

Goud bewijst al jarenlang dat het de meest veilige investering is die er is, Bitcoin is ook een leuke investering maar met meer risico. Dus hou je van risico kan bitcoin een optie zijn, maar hou je van zekerheid over je vermogen? Dan is goud de beste oplossing.