Een dakkapel plaatsen geeft een extra kamer

Een dakkapel plaatsen geeft een extra kamer

Een dakkapel laten plaatsen

Het is mogelijk, nadat je al jaren in je huis woont, ruimte te kort komt, omdat er misschien gezinsuitbreiding op komst is of, omdat je een extra studeerkamer nodig hebt. In dat geval kun je gaan kijken wat de beste oplossing voor je is. Wanneer je een aanbouw aan je huis wilt plaatsen, dan ga je kijken wat daar allemaal voor nodig is. Op de eerste plaats moet je achter je huis een tuin hebben die groot genoeg waarop je de aanbouw zou kunnen plaatsen. Zo’n verbouwing brengt heel wat geregel en kosten met zich mee. Je moet eerst al de toestemming hebben van de gemeente waarin je woont en vervolgens moet je een tekening laten maken. Als de tekening is goedgekeurd, moet je een aannemer zoeken die de aanbouw op zich neemt. Hij zal een offerte maken wat de totale kosten zullen worden. Daar schrik je van. De kosten voor het maken van de kozijnen en de andere materialen moeten gerekend worden net als het arbeidsloon. Er is een goedkopere en snellere oplossing om een extra kamer te creëren wanneer je een huis met een schuin dak hebt.

Een dakkapel aan de achterzijde van de woning plaatsen

Om een dakkapel te plaatsen, moet je ook toestemming vragen. Daar zal de gemeente over het algemeen niet moeilijk over doen als je hem, maar aan de achterzijde van je dak plaatst. Wanneer je definitief besloten hebt om een dakkapel te nemen, ga je eerst in showrooms kijken wat de mogelijkheden zijn. Je kunt er een van hout of kunststof nemen. Als je al een aannemer hebt uitgekozen, laat je hem bekijken wat de grootte van de dakkapel kan worden. Hoe groter hoe duurder, want er zijn meer arbeidsuren voor nodig, maar ook meer materialen. Voor de grootte zal de aannemer rekening houden met de dakspanten. Ook moet een keus gemaakt worden voor wat betreft de ramen. Er moet op de zolder altijd minimaal één raam zijn die opengedaan kan worden. Je moet de extra kamer kunnen luchten. Vaste ramen zijn goedkoper, dan de ramen die open gemaakt kunnen worden. Ook het glas moet bekeken worden. Neem je enkel of meervoudig glas. Wanneer je dat allemaal weet, dan kan de aannemer aan de slag gaan. Hij zal daarvoor eerst de ruimte op het dak vrijmaken en van daaruit de dakkapel opbouwen. Wanneer je een goed dakkapel wil hebben, moet je geen gebruik maken van klusjesmannen, maar van de vakman. Wanneer de aannemer de dakkapel heeft opgebouwd, kan de binnenzijde afgewerkt worden. Een aannemer zal voor de dakkapel ongeveer drie dagen nodig hebben.

Een prefab dakkapel

Je kunt ook gebruik maken van een prefab dakkapel. Dat wordt helemaal kant en klaar in de fabriek gemaakt. Wanneer het prefab dakkapel klaar is, kan er een datum worden afgesproken om het met een kraan op het dak te plaatsen. De aannemer zal ervoor zorgen dat de ruimte op het dak is vrijgemaakt. Met een kraan wordt het prefab dakkapel op dak geplaatst. Daarna zal de aannemer het aan de buiten- en binnenzijde afwerken. Deze manier van een dakkapel plaatsen gaat snel.

2 gedachten over “Een dakkapel plaatsen geeft een extra kamer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *