Een webshop beginnen: hoe pak je dat aan?

Een webshop beginnen: hoe pak je dat aan?

De laatste jaren neemt het aantal nieuwe webshops in rap tempo toe. Een logische trend, zeker in de huidige tijd waarin iedereen op een gemakkelijke en snelle wijze aan zijn producten wil komen. Of het nu gaat om het bestellen van de boodschappen of het vinden van nieuwe sneakers. Vanuit je luie stoel kan je het bestellen en wordt het aan je voordeur afgeleverd. Deze stijgende trend wordt bevestigd door de jaarlijks stijgende omzet van webshops. Een webshop is dus eigenlijk een must. Maar hoe pak je dat nu het beste aan?

Wil jij een webshop beginnen? Dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder hebben we een handig stappenplan uiteengezet:

1. Naam van de webshop: Verzin een in het oog springende naam. Controleer of de naam niet al voorkomt op het internet en bij de Kamer van Koophandel. Zorg voor een vlotte, herkenbare en zakelijk sterke naam.

2. Maak je webshop officieel: Registreer jouw domeinnaam met webshop en schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Dit zorgt voor een zakelijk sterke basis. Ook zal je betrouwbaarder overkomen binnen jouw zakelijke netwerk.

3. Vul je webshop: Zorg dat je webshop fris en uniek is. Schrijf SEO-geoptimaliseerde teksten. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid via de zoekmachine van Google. Zorg voor scherpe foto’s en voldoende informatie. Een klant wil zoveel mogelijk informatie voor een aankoop.

4. Promotie en betrouwbaarheid: Gebruik social media kanalen ter promotie van je webshop. Bedenk goed hoe jouw ideale klant eruit ziet en zorg dat je promotie op deze klant is afgestemd. Plaats advertenties, welke alleen te zien zijn voor jouw ideale klanten. Zoek ook naar webshop keurmerken die passen bij jouw webshop. Dit levert een extra bijdragen aan de betrouwbaarheid en maakt een zakelijk sterke indruk.

5. Wetgeving: De andere kant van een webshop is dat je ook te maken krijgt met de belastingdienst voor de btw- en omzetbelasting. Ook moeten jouw algemene voorwaarden beschikbaar zijn voor de klant. Neem hierin de rechten en plichten op die wettelijk gelden voor jou en jouw klant. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om extra voorwaarden vast te leggen, welke uiteraard niet in strijd zijn met de wetgeving.

Gebruik het stappenplan voor een vliegende start en een stevige basis. De stijgende markt zal voor veel concurrentie zorgen, maar door de enorme vraag naar webshops zijn er zeker nog voldoende mogelijkheden en kansen voor jouw webshop!