Een elektrische tandenborstel kopen? Lees onze bespaartips!

Een elektrische tandenborstel kopen? Lees onze bespaartips!

Over het nut van een elektrische tandenborstel zijn de meningen verdeeld. Feit is wel dat er enorm veel mensen er een gebruiken. Veel tandartsen adviseren dan ook het gebruik van een elektrische tandenborstel. Het aanbod is enorm en de prijzen lopen zeer uiteen. Heb jij plannen om er een te gaan aanschaffen? Lees dan vooral verder want wij hebben een aantal bespaartips voor je.

Philips of Oral-B

Er zijn verschillende merken elektrische tandenborstels. De twee meest verkochte merken zijn Philips en Oral-B. Oral-B heeft een ronde borstel die ronddraaiende bewegingen maakt. De elektrische tandenborstel van Philips maakt korte bewegingen met een heel hoge frequentie. Beide systemen maken je gebit goed schoon en het is dan ook net waar je persoonlijke voorkeur ligt.

Beide merken hebben een groot aantal modellen. De prijs wordt voor een groot deel bepaald voor de extra accessoires die worden meegeleverd. Of je deze altijd nodig hebt, is de vraag. Zoek je een goede elektrische tandenborstel voor je kinderen, kijkt dan eens naar de Oral-B Junior, die speciaal voor kinderen is ontwikkeld.

Bespaartips

Als je een nieuwe elektrische tandenborstel overweegt, laat je dan goed informeren. Zeker als je last hebt van gevoelig tandvlees. Om de voor jou beste elektrische tandenborstel voor gevoelig tandvlees te vinden, is het goed om een goede vergelijking te maken, voordat je een aankoop gaat doen. De prijzen lopen erg uit een en je kunt hier dus flink op besparen. 

De allerduurste tandenborstel is niet per definitie ook de beste koop. Je moet je afvragen of de extra functionaliteiten echt nodig hebt. Voor het reinigen van je gebit maakt het niet uit of je ze wel of niet hebt. De huidige generatie elektrische tandenborstels zijn kwalitatief gezien gelijk aan elkaar.

Het geld dat je aan dure gadgets kun je beter in je zak houden. Het is veel slimmer om dit te gebruiken voor de opzetborsteltjes voor de tandenborstel. Deze moet je iedere drie maanden vervangen. De kosten hiervan kunnen flink oplopen. Het is echter wel belangrijk dat je ze op tijd vervangt. 

Kijk hierbij goed naar welk type borsteltje je gebruikt. Zo zijn er grotere en kleinere borstels met hardere of zachtere haren. Kies degene die goed bij jou past.