Lees hier wat je moet doen als je ontslagen wordt

Lees hier wat je moet doen als je ontslagen wordt

Na een periode gewerkt te hebben bij een bepaald bedrijf of organisatie is jouw werkgever met een teleurstellende mededeling gekomen. Helaas, functioneer je binnen het bedrijf niet naar behoren, of er speelt een andere reden waarom je het bedrijf moet verlaten. Maar goed wat moet je nu doen? We snappen goed dat door de teleurstelling het nu moeilijk is om helder na te denken. Wij hebben voor jou een aantal stappen op een rij gezet die jou op weg helpen na dit vervelende bericht. 

Benader een jurist 

Nu het ontslag een feit is, is het belangrijk om een jurist te benaderen die je helpt om alle puntjes bij langs te lopen om te kijken waar je allemaal recht op hebt. Denk aan een uitkering of misschien zijn er bepaalde toeslagen waar je recht op hebt. Een jurist kijkt dan ook meteen of je recht hebt op een transitievergoeding. Dit is een geldbedrag waar werknemers recht op hebben bij een ontslag. Ook zal er gekeken worden of er een goede vaststellingsovereenkomst opgesteld is en alles bevat wat essentieel is. Gelukkig kun je gebruik maken van een gratis jurist die hier je hiermee kunt helpen. 

Kom even tot adem 

Zodra je goed op een rijtje hebt in hoeverre je recht hebt op bepaalde toeslagen en andere vergoedingen, is het de hoogste tijd om even op adem te komen. Ontslagen worden is niet zo maar iets. Het zorgt vaak voor ontzettend veel stress onder de mensen. Vervelende gedachtes nemen de controle van je geest over als: ben ik wel goed genoeg? Wat zijn mijn talenten? Zal ik ooit weer een baan kunnen krijgen? Hoe betaal ik mijn vaste lasten en hoe kom ik aan mijn geld? Deze gedachtes hebben is meer dan logisch. Om deze reden is het belangrijk om even tot rust te komen en adviezen vraagt aan de mensen om je heen.  

Op zoek naar een nieuwe baan 

Nu je alles bij de jurist goed op orde hebt, tot rust bent gekomen en goede adviezen van de mensen om je heen hebt ontvangen, is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan! Het is belangrijk dat je een goede zelfreflectie hebt. Hiermee wordt bedoeld dat je goed weet wat leuk vindt en wat jouw kwaliteiten zijn. Dit maakt het alleen maar makkelijker in de zoektocht naar een nieuwe baan. Bovendien is het ook van essentieel belang om uit te pluizen naar wat voor type baan je op zoek bent. Ga je voor full time, part time of tijdelijk zomerwerk.