Welke vloer sluit aan op jouw interieur?

Welke vloer sluit aan op jouw interieur?

Of je nou woont in een appartement, rijtjeshuis, villa of vrijstaande woning, je interieur begint en eindigt met vloer. Je interieurmeubelen kun je relatief makkelijk aanpassen of vervangen, de wanden en kunnen worden geverfd of worden voorzien van behang. Een vloer kun je niet even makkelijk vervangen, daarom is het belangrijk dat je de juiste vloer kiest. Lees nu verder en ontdek welk type vloer het beste aansluit op jouw interieur!

Welke kleuren neem je op in je interieur?

Je kunt de vloer natuurlijk baseren op je huidige interieur. Maar het leggen/plaatsen van een nieuwe vloer is de perfecte gelegenheid om je interieur eens flink onder de loep te nemen. Voor het leggen van een vloer moet de woning namelijk nagenoeg leeg zijn. Wanneer je bezig gaat om een interieurstijl te kiezen begin je veelal met een primaire en secundaire kleurcombinatie. Dit is een mooi uitgangspunt voor het bepalen van de vloer. Je kunt er zelfs voor wit of grijs laminaat. Hierbij geeft de vloer al een sfeerbepalende uitstraling voor het interieur.

Welk type vloer moet ik kiezen?

Met alleen het bepalen van de kleurcombinaties van je interieur, of zelfs de vloer zelf, ben je er nog niet. Er zijn namelijk enorm veel verschillende type vloeren waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er tegelvloeren, PVC-vloeren, massief houten vloeren, laminaatvloeren en parketvloeren. Om nog niet eens te beginnen over de combinaties, zoals PVC tegels. Elk type vloer kent eigen voordelen en nadelen. Zo zijn parket- en laminaatvloeren over het algemeen het meest voordelig, maar tevens het meest gevoelig voor slijtage. Om deze reden is het verstandig om houten vloeren altijd goed af te werken met lak of olie. Wanneer je een slijtvaste vloer zoekt, omdat er bij je thuis bijvoorbeeld intensief wordt geleefd, kun je het beste een PVC-vloer kiezen. Deze zijn in veel verschillende looks te krijgen, zelfs met houtlook.