Een mooi interieur begint met een goede basis: de vloer

Een mooi interieur begint met een goede basis: de vloer

Wil je een mooi interieur? Dan begint dat bij een goede basis. In de serie ‘een mooi interieur begint met een goede basis’ laten wij je alle stappen zien die je nodig hebt voor het creëren van jouw droom interieur. We zijn er dan ook van overtuigd dat jouw perfecte interieur mogelijk wordt gemaakt door een basis waar je blij van wordt en eentje waar je alle kanten mee op kan. In deze blog geven wij informatie over hoe jij een mooie vloer uitzoekt. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Zo kies je jouw perfecte vloer

De vloer is het fundament van je huis, deze keuze moet je daarom goed overwegen. Er zijn veel verschillende soorten vloeren en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. We bespreken de meest bekende varianten zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk type vloer voor jou geschikt is.

Houten vloeren: Houten vloeren zijn klassiek en tijdloos. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat u gemakkelijk een stijl kunt vinden die bij uw smaak past. Houten vloeren zijn ook relatief gemakkelijk te onderhouden en gaan jaren met je mee.

PVC vloer:  PVC vloeren zijn een geweldig alternatief voor houten vloeren als u iets zoekt dat gemakkelijk te onderhouden is. PVC-vloeren zijn ook zeer duurzaam, zodat ze jarenlang meegaan. Van een houtlook tot aan een tegelpatroon, er is van alles mogelijk bij laminaat plaza.

Tegelvloeren: Tegelvloeren zijn een populaire keuze voor keukens en badkamers omdat ze goed bestand zijn tegen vlekken en tegen vocht. Tegelvloeren zijn er in verschillende kleuren en stijlen, zodat je gemakkelijk een look kunt vinden die bij uw smaak past.

Tapijt: Tapijt is heerlijk warm aan de voeten en het heeft een extra isolerende werking. Zowel als met het beter vasthouden van temperaturen, maar ook als het gaat om geluidsisolatie. Een nadeel van tapijt is dat vlekken lastiger te verwijderen zijn dan bij de bovenstaande vloeren.