Meer geld verdienen met een goede urenregistratie

Meer geld verdienen met een goede urenregistratie

Wanneer je druk bezig bent met de urenregistratie, wil je natuurlijk wel dat dit op een goede manier gebeurt. Maak je teveel foutjes? Dan kan er vanuit gaan dat je daarna dubbel werk moet verrichten. Dat is zonde van je tijd en geld uiteraard. Daarom is het van belang dat jij en je bedrijf een goede urenregistratie gebruiken. Ben je benieuwd waarom en hoe je dit het beste doet? Lees dan gauw verder. 

Wat houdt een goede urenregistratie in? 

Een urenregistratie houdt simpelweg in dat de uren van jouw werknemer goed en netjes worden opgeschreven. Zo zorg je op de lange baan dat jouw werknemers het juiste salaris uitbetaald krijgen. Daarnaast geeft het een duidelijk inzicht aan zowel jou als werkgever, en aan de werknemer. Die houdt met een urenregistratie gelijk zijn eigen administratie ook bij. Met de software van AFAS kan je op de meest eenvoudige manier uren registreren en verwerken. 

Wat zijn de voordelen van een urenregistratie? 

Uiteindelijk scheelt het een hoop tijd en geld als jij je urenregistratie automatiseert. Waar je bijvoorbeeld normaal met de hand een factuur moet maken, kan je dit nu door de software laten doen. En als jij honderden werknemers hebt, scheelt dat nogal wat tijd. Door een urenregistratie-software te gebruiken, kan jij zorgen dat jouw bedrijf zo effici├źnt mogelijk is. 

Als je op projectbasis werkt of met een specifiek uurtarief, kan het ook heel handig zijn om een urenregistratie-software te gebruiken. Je weet dan honderd procent zeker dat je facturen eruit stuurt die ook daadwerkelijk kloppen. Wanneer je op projectbasis werkt, zijn er nog een aantal extra voordelen. Zo kan je voorschotten en overschotten factureren; krijg je inzicht in de kosten, gemaakte uren en opbrengsten; inzicht in de planning en project-teams, en je kan zowel voor- als nacalculatie doen. Allerlei redenen om een geautomatiseerde urenregistratie aan te nemen. 

Tevens geeft een urenregistratie heel veel inzicht in jouw bedrijf. Door middel van een app en een dashboard kan jij heel gemakkelijk bij de loonoverzichten, bij de verschillende werknemers of klanten kijken, en je hebt altijd de informatie die je nodig hebt bij de hand. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor een werknemer, zoals al eerder uitgelegd. Ook kan de werknemer dan verlof, verzuim en roosters aangeven.